Producties

2014

Publieke Werken

Van 1 oktober tot en met 9 december begeleide ik Zeb Troostwijk bij de film Publieke Werken. Dat is een film voor volwassenen die speelt in ongeveer 1890 over een vioolbouwer uit Amsterdam, zijn neef de apotheker uit Hoogeveen en de veenwerkers die naar de Verenigde Staten gaan emigreren. Het is de verfilming an een boek van de schrijver Thomas Rosenboom. Joram Lürsen was de regisseur en Topkapi Film deed met Han van der Werff de productie.

Mees Kees op de Planken

Van 26 mei tot en met 13 juli deed ik samen met Marleen Molendijk de kinderbegeleiding bij Mees Kees op de Planken. Mees Kees en ijn klas itten in het laatste jaar van de basisschool. Dat is reuze spannend. Cito-toets, toneelstuk en naderend afscheid. Natuurlijk denken Mees Kees en zijn klas en directrice Dreus weer heel anders over deze zaken.

De kinderen waren: Felix Osinga, Brent Thomassen, Whitney Franker, Rémon van Dijk, Leah Dean, Donnetie Stern, Britt van der Krogt, Caitlyn Geerlings, Rick Hakkaart, Yfke Wegman, Frenck Hakkaart, Ilyas Touhtouh, Ghalia Mejdi, Tessa Harman, Remilio Giskes, Jana Vukmirovic, Itai Verboom en Senna Paulli. De regisseur was weer Barbara Bredero en de productie werd weer gedaan door PVPictures, Chris Derks.

2013

Bouwdorp

Daarna deed ik samen met Chaja Hogeweg de kinderbegeleiding bij de Telefilm Bouwdorp. Dat was van 6 juli tot en met 15 augustus. Bas en Ziggy zijn beste vrienden. Na de basisschool gaat Ziggy naar het gymnasium en Bas naar vmbo houtbewerking. Dat ze naar een andere school gaan maakt de jongens niets uit, ze blijven vrienden. Tijdens de vakantie doen ze zoals altijd mee aan het huttenbouwdorp. Deze keer verloopt dat niet zonder problemen en komen Bas en Ziggy recht tegenover elkaar te staan.

De kinderen die hierin meespeelden waren: Kees nIeuwerf, Julian Ras, Bart Reuten, Nijs Vermin, Yuri an Dam, Tijn Ras, Moos van der Meulen, Noah de Nooij, Stefan Perrier, Amy Kitchener en heel veel kinderen die regelmatig kwamen figureren. Margien Rogaar was de regisseur. De productie werd gedaan door Pupkin Film, Ben Bouwmeester.

Roffa

Van 28 april tot 12 mei begeleide ik Annique van Helvoirt, een meisje met het syndroom van Down, in de One Night Stand Film Roffa. Annique speelde Kelly. De vader van Kelly kwam uit de gevangenis. Het is een ingewikkeld verhaal voor volwassenen. Bobby Boermans was de regisseur en Circe Films, Frits Harkema de producent.

2012

Reclame McDonalds

6 augustus speelden Charity van Dam, Yara van ’t Schip, Guusje en Valencia een rolletje in een commercial voor Mc Donalds. Dat was een feestje met circusartiesten en speelgoedwinkels. Het werd geproduceerd door Frank de Kook van Czar en geregiseerd door Floris Kingma

Levenslied

Op 30 juli begeleide ik Borre Stokdijk en Roosmarijn Hoeks een dagje bij Levenslied. Dat is een televisieserie voor volwassenen bij de NCRV. Geproduceerd door FourOneMedia, Marriette van Sisseren en geregisseerd door Anne van der Linden.

De Vier van Westwijk

Van 21 juni tot en met 24 augustus begeleidde ik de kinderen die meespeelden in De Vier van Westwijk. Dit is een televisieserie voor Zapp naar de boeken van de schrijfster Manon van Spierenburg.

In het plaatsje Westwijk gebeurt van alles. Er verdwijnt ineens een heel bekende zanger. De drie vrienden en de hond willen daar meer van weten.

Floor Blommestijn, Fleur van der Zon, Stefan Perrier, Annelou Ligthart, Lisa Pilon en Michael Nierse zijn de kinderen die erin meespeelden. Barbara Bredero en Camiel Schouwenaar waren de regisseurs en de productie was in handen van Waterland Film, Chris Jorna.

Mees Kees

Van 19 februari tot en met 25 maart deed ik samen met Kiki Bosch de kinderbegeleiding bij Mees Kees. Dat is een familiefilm gemaakt naar de boeken van Mirjam Oldenhove. Als de juf met zwangerschapsverlof gaat, komt er een meester. Hij is eigenlijk nog stagiair en doet alles net even anders.

Productie: PVPictures, Chris Derks
Regie: Barbara Bredero
Kinderen: Felix Osinga, Brent Thomassen, Whitney Franker, Leah Dean,, Rémon van Dijk, Giorgio Sanches, Britt van der Krogt, Rick Hakkaart, Frenck Hakkaart, Caitlyn Geerlings, Annika de Groot, Guohong Roeleven, Sasha Wagemans, Caros Barzengy, Mees van der Doe, Thijs van Bovene, Jill Romijn en Iris van der Drift

2011

Doctor Cheezy

Van 13 april tot 10 juli deed ik de kinderbegeleiding bij Doctor Cheezy. Een achtdelige televisieserie voor Zapp. Het gaat over vijf kinderen die ontsnappen van een dieetkamp op een waddeneiland en allemaal avonturen beleven op zoek naar een overheerlijke Cheezyburger. Stiekem willen ze eigenlijk ook allemaal wat anders.

Productie: Pupkin film, Juri Keuter
Regie: Margien Rogaar
Kinderen: Tim Hildering, Dyon Wilkens, Sheraino Misiedjan, Ynoëlla Elumbat en Anne Jongsma spelen de vijf kinderen. Ook deden Anna-Sophie Kummer, Kim Groven, Rixt Bilker, Hymke Theunissen, Casper van Rijnberk en Daan Leusink mee.

Sehnsucht

Van 29 juli tot 5 september begeleidde ik Vivian Dierckx bij Sehnsucht. Een film voor volwassenen. Niet alleen Vivian deed mee maar ook Kelly van der Waals, Loes Kok, Lotte van der Hoek, Minou van den berg en Stella van Mever deden mee. Michiel ten Horn was de regisseur.

Het Gordijnenpaleis
van Ollie Hartmoed

Ook Het Gordijnenpaleis van Ollie Hartmoed deed ik deze zomer. Van 14 juni tot eind augustus. Dit is ook een serie voor de VPRO. Het gaat over de hele familie Hartmoed en het gordijnen imperium van de familie van Ollie. Norbert ter Hall regiseerde de serie. De kinderen die meespelen zijn Teun en Isabelle Stokkel, Myron Wouts, Jay en Dean overkempe, Dana Goldberg en Amin Belyandouz. Hier werkte ik samen met Aaron Rokus

2010

Tony Tien

Dit jaar deed ik de kinderbegeleiding bij Tony Tien. Tony 10 gaat over Tony, die bijna tien is en de beste vader van de wereld heeft. Tony is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister.

Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis...

Mischa Kamp deed de regie en Faas Wijn speelde voor Tony. Ook deden Giorgio Sanches, Jamaru Verhoeven, Fairuuz Sjak-Shie, Miguel Leijnse Alonso, Roberto Leijnse Alonso, Saphira Roemer en Refaja Wattimury nog mee.

Lemming Film was de producent van deze film die in het najaar van 2011 in de bioscoop komt

Raveleijn

Raveleijn is weer een serie voor de Efteling die uitgezonden wordt op RTL4. Hierin gaan een aantal kinderen door een geheimzinnige poort waardoor ze opeens in een andere tijd komen en ridders zijn. Ze helpen de onderdrukte stedelingen van de tiran die hun overheerst af te komen. Een heel spannend verhaal waarin Sol Viincken, Sabine en Danique ten Boer en Borre stokdijk de kinderen waren die ik begeleidde. Anne van der Linden was de regisseur.

Reclamefilmpjes voor ECI

Later op 22 en 23 september begeleide ik de kinderen Fay Roos, Ticho Groeneveld en Tom, Jaden, Julius, Jereno, Jamila, Dionne, Jules, Tristan, Fenna, Boaz, Flore, Xadi, Mac, Djoeke, Roan, Annelie, Noor, Maxime, Jente, Marit, Julia, Ismael, Medhi, Djoa, Jan, Lora, Fay, Owen en beer Flip. In door jeroen Annokkée geregisseerde reclamefilmpjes voor ECI. Daarin deden kinderen steeds dingen die nooit mogen van volwassenen, maar die zagen het niet omdat ze aan het lezen waren.