Even voorstellen

Ik ben Nienke Stuiver. Sinds 2000 ben ik werkzaam als kinderbegeleider bij verschillende film- en televisieproducties. Incidenteel komt het ook voor dat ik kinderen begeleid bij theaterproducties.

Foto Nienke Stuiver, Kinderbegeleider

Ik ben geboren in 1962, dus reken zelf maar uit hoe oud ik ben. Ik heb een opleiding tot lerares basisonderwijs gevolgd. Ik heb 12 jaar als peuterleidster gewerkt, waaronder twee jaar als directeur van twee speelzalen. Ook heb ik veel ervaring met het werken met mensen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk.

Zelf heb ik ook drie kinderen. Ze zijn wel al wat ouder en wonen alle drie al op zichzelf. Daardoor ben ik behoorlijk flexibel.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de filmbusiness, doordat mijn zoon meedeed aan een productie. Daardoor begrijp ik heel goed wat er als ouders allemaal op je afkomt als je kind plotseling meespeelt in een film- of televisieproductie. Ik ben dus ook goed in staat ouders te begeleiden in dit proces.

Sinds 2001 heb ik een camper aangeschaft om kinderen in te kunnen begeleiden op een locatie.Sinds februari 2009 is de camper vervangen door een groene bus. De bus is helemaal naar mijn idee verbouwd en nu is het een geweldige kinderbegeleidingsbus. Op die manier is er altijd een warm eigen plekje voor de kinderen waar het rustig is en waar alleen kinderspullen zijn. In de camper is er even een kinderwereld binnen de vreemde filmwereld. Het is niet zo dat de kinderen de baas zijn. Er moet ook gewoon schoolwerk gemaakt worden. Oók op de momenten dat de kinderen liever zouden willen spelen. Als het vanuit het welzijn van het kind verantwoord is, moet er af en toe ook nog hard gewerkt worden aan de gewone zaken. Na de film gaat het leven weer gewoon verder.